Wally Home detecteert vocht en lekkage in je huis

Een nieuwe gadget voor in huis moet er voor gaan zorgen dat woningbezitters minder huisschade hebben als gevolg van lekkage, schimmel en vocht. Wally is een klein apparaatje dat vocht en lekkage in je woning kan detecteren en je zo kan waarschuwen het probleem op tijd aan te pakken.

De Wally werkt op basis van een antenne, en heeft daarom geen batterijen nodig. In tegenstelling tot veel andere gadgets gaat het apparaatje zo moeiteloos 10 jaar mee zonder dat je er naar om hoeft te kijken. De bedenkers van Wally, SNUPI Technologies, maakten vandaag bekend maar liefst $7.5 miljoen dollar aan investeringen te hebben opgehaald om de gadget op de markt te gaan brengen. Het bedrijf geeft aan in de toekomst graag de concurrentie aan te willen gaan met andere smart home solutions zoals de Nest.

In de VS hebben veel huizenbezitters overlast als gevolg van vocht. Geschat wordt dat lekkages en schimmel jaarlijks voor ruim 11 miljard aan schade veroorzaken. Schade die volgens Wally makkelijk voorkomen had kunnen worden.

De Wally Home, zoals de eerste consumentenrelease gaat heten, is vanaf deze maand te bestellen voor $299. Vanaf maart zal het apparaat in de VS ook in de winkel liggen.

Schermafbeelding 2014-01-13 om 13.30.17