Wanneer komt Bridgerton seizoen 4?

Bridgerton

Het derde seizoen van Bridgerton zat weer vol humor, sexy en romantische scènes en natuurlijk heel veel geroddel. Maar helaas, ook dat seizoen is inmiddels weer afgelopen, wat betekent dat het wachten weer begint. Want wanneer verschijnt seizoen 4 van Bridgerton eigenlijk?

Fans kunnen hun hart vast ophalen: ja, er komt een vierde seizoen van de serie. Netflix kondigde in april 2021 namelijk al aan dat het een derde én vierde seizoen besteld had. Dus dat er nog een seizoen komt, is helemaal niet verrassend.

Over wie gaat Bridgerton seizoen 4?

Net als de eerste drie seizoenen richt ook het vierde seizoen weer op een ander lid van de Bridgerton-familie. De vraag is echter: wie krijgt nu de hoofdrol? In de eerste twee seizoenen was dat steeds voorspelbaar, aangezien de serie de boeken waar het op gebaseerd was volgde. Maar het derde seizoen gaf ons een nieuwe showrunner, die direct besloot wat af te wijken. Zij koos ervoor om het verhaal van Penelope en Colin te vertellen in het derde seizoen, ook al is dat eigenlijk pas het vierde boek.

Door deze switch is dus helemaal niet duidelijk welk verhaal de volgende is. Showrunner Jess Brownell wil er tot nu toe helemaal niets over zeggen, maar gelukkig valt er genoeg te speculeren. We weten dat een volgend seizoen over Benedict, Eloise, Francesca, Gregory of Hyacinth moet gaan, aangezien zij nog geen hoofdrol hebben gespeeld in één van de seizoenen. Gebeurtenissen aan het einde van seizoen drie laten ons speculeren dat Francesca aan de beurt is. We zagen namelijk hoe ze kennis maakte met Michaela Stirling, die duidelijk indruk op haar maakte. En lezers van de boeken weten dat Michaela niet zomaar iemand is.

Brownell heeft echter tegenover Decider laten vallen dat het verhaal van Francesca meerdere jaren in beslag neemt, wat suggereert dat we nog even moeten wachten tot zij echt aan de beurt is. Voor nu is ze waarschijnlijk vooral gelukkig getrouwd met John. Daarmee is het een stuk waarschijnlijker dat het volgende seizoen om Eloise of Benedict draait, die allebei al even op de huwelijksmarkt aanwezig zijn. Gezien Hyacinth en Gregory jonger zijn, is de kans immers groter dat zij pas later aan bod komen. Maar wie weet…

Seizoen 4: met wie en wanneer?

Eén ding is al wel zeker over het vierde seizoen: Penelope en Colin keren terug, zo heeft actrice Nicola Coughlan tegenover The Wrap gezegd. Verder keren waarschijnlijk Lady Danbury, Queen Charlotte, Violet Bridgerton, Eloise Bridgerton, Benedict Bridgerton en Francesca Bridgerton terug voor het vierde seizoen – al is daar nog niets officieel over bekendgemaakt.

Bridgerton seizoen 3

Foto: Netflix

Helaas is verder nog weinig bekend over het vierde seizoen van Bridgerton, ook niet wanneer we dat seizoen kunnen verwachten. Er staat namelijk nog helemaal geen datum vast. Showrunner Brownell zegt tegenover The Hollywood Reporter echter dat het waarschijnlijk weer twee jaar duurt. “We doen ons best om de seizoenen sneller uit te brengen, maar het duurt acht maanden om ze te filmen en dan moeten ze nog ge-edit worden en moet het in alle talen ingesproken worden”, verklaart ze. “En het schrijven duurt ook erg lang.”

Momenteel wordt seizoen vier geschreven, maar de kans is dus groot dat we tot 2026 moeten wachten tot het volgende seizoen verschijnt. Misschien moeten we in de tussentijd de boeken dan nog maar eens herlezen.

Foto: Netflix