Want er waren er nog niet genoeg: Twitter op Android krijgt zijn eigen emoji

Vrijwel iedereen met een smartphone gebruikt tegenwoordig emoji. Voor Android-gebruikers is er echter een probleem: al die verschillende telefoons zitten vrijwel nooit op dezelfde versie van het besturingssysteem. Daardoor zie je misschien andere emoji dan een andere Android-gebruiker. Twitter wil dat probleem binnen zijn app oplossen door eigen emoji te introduceren, meldt Emojipedia.

Het probleem van de verschillende emoji wordt zelfs nog groter als je iOS hebt. Dan kun je namelijk emoji toevoegen die Android-gebruikers niet eens hebben. In plaats van een emoji zie je dan een rechthoekje, wat er niet mooi uit ziet.

Twemoji

Twitter introduceert daarom nu dus zijn eigen emoji, de Twemoji. Daardoor zie je op het sociale medium altijd dezelfde emoji, ongeacht vanaf welk besturingssysteem ze verstuurd zijn. Je ziet dus geen rechthoekjes meer of allerlei diverse varianten, maar gewoon een en dezelfde afbeelding.

Twitter Emoji

De emoji zijn dezelfde als die je op de desktop-versie van het sociale medium ziet. Je hebt ze dus waarschijnlijk al wel eerder gezien. De nieuwe Twemoji zijn vanaf vandaag beschikbaar.