Dit was het belangrijkste technieuws van donderdag 15 september 2016

Elke doordeweekse avond zetten we het belangrijkste technieuws, onze favoriete must reads en interessante of opvallende nieuwsberichten van de dag voor je op een rijtje.

YouTube

Google moet Europese uitgevers gaan betalen voor gebruik content in Google News

Dat is onderdeel van het voorstel van de Europese Commissie voor de herziening van het auteursrecht. Ook zou YouTube meer moeten betalen aan artiesten.
Lees verder op Numrush
Samsung Galaxy Note 7

Probleempje: Mensen leveren hun Galaxy Note 7 niet in, ondanks de plofaccu

De terugroepactie van de Samsung Galaxy Note 7 vanwege ontploffingsgevaar lijkt nog niet succesvol. Mensen gebruiken het toestel nog steeds massaal.
Lees verder op The Verge
ABN Amro Wallet

ABN Amro-klanten met een Android-toestel kunnen mobiel betalen

Op dit moment kunnen 5000 klanten zich aanmelden voor de test van de ABN Amro Wallet. Is die succesvol, dan kan iedereen met Android mobiel betalen.
Lees verder op Numrush

Eerst webwinkels voegen Apple Pay toe

In juni kondigde Apple de mogelijkheid aan om met Apple Pay te betalen op internet. In Nederland kan dat voorlopig nog niet, in andere landen vanaf nu wel.
Lees verder op The Verge

T-Mobile gaat thuisinternet aanbieden via 4G

Thuis supersnel online, zonder dat je kabel, ADSL en glasvezel gebruikt. T-Mobile gaat dat mogelijk maken via 4G. Je hebt wel een datalimiet.
Lees verder op Tweakers

Spotify groeit veel harder dan Apple Music

Spotify heeft er het afgelopen half jaar 10 miljoen betalende gebruikers bijgekregen, Apple Music slechts 4 miljoen. De teller bij Spotify staat nu op 40 miljoen.
Lees verder op Numrush