Dit was het belangrijkste technieuws van donderdag 7 juli 2016

Elke doordeweekse avond zetten we het belangrijkste technieuws, onze favoriete must reads en interessante of opvallende nieuwsberichten van de dag voor je op een rijtje.

Hoe Microsoft Google wil verslaan met kunstmatige intelligentie

Tijdens Microsoft Build werd duidelijk dat het bedrijf vol inzet op kunstmatige intelligentie. The Verge dook verder in de toekomstplannen van het bedrijf.
Lees verder op The Verge
iOS 10 beta downloaden

Beta iOS 10 vanaf nu te downloaden

Apple heeft de publieke beta van iOS 10 en macOS Sierra uitgebracht. Je kunt ze gratis downloaden, maar installeer ze niet op je hoofdtoestel.
Lees verder op Numrush

Privacy-smartphone van Silent Circle nauwelijks verkocht

De Blackphone van Silent Circle moest dé smartphone zijn voor iedereen die serieus bezig is met privacy. Nu blijkt dat het toestel nauwelijks is verkocht.
Lees verder op Forbes

TU Delft vestigt snelheidsrecord met zonneboot

Het TU Delft Solar Boat Team heeft een recordsnelheid van 50,5 kilometer per uur behaald tijdens dag vijf van de Dutch Solar Challenge.
Lees verder op Tweakers
5G screen

Telecomproviders eisen zwakkere netneutraliteit in ruil voor snelle uitrol 5G

Europese telecomproviders voeren de druk op: ze willen af van de strenge netneutraliteitsregels anders gaan ze minder investeren in de ontwikkeling van 5G.
Lees verder op Numrush

Musk vermoedt complot om Tesla kapot te maken

Er is kritiek op Tesla omdat het ongeluk met een Model S in Autopilot zou hebben verzwegen voor aandeelhouders. Elon Musk is het er niet mee eens en vermoedt een complot.
Lees verder op RTL Z

‘Berichtgeving over Tesla-ongeluk laat zien hoe weinig media weten over technologie’

De media pakten flink uit met het dodelijke ongeluk met een Tesla in AutoPilot-modus, maar volgens Nick Bilton van Vanity Fair is de manier waarop ze dat deden verkeerd.
Lees verder op Vanity Fair
FIFA

Manchester City investeert in esports met aankoop FIFA-speler

Steeds meer Europese voetbalclub halen esports-spelers binnen. Zo heeft Manchester City nu een FIFA-speler onder contract.
Lees verder op Numrush