Dit was het belangrijkste technieuws van donderdag 9 juni 2016

HTC Vive Business Edition

Elke doordeweekse avond zetten we het belangrijkste technieuws, onze favoriete must reads en interessante of opvallende nieuwsberichten van de dag voor je op een rijtje.

Uber Frankrijk

Uber moet van bijna een miljoen betalen in Frankrijk

Omdat Uber zijn dienst UberPOP nog maanden heeft aangeboden dat hij was verboden in Frankrijk, moet de dienst dokken: 800.000 euro boete.
Lees verder op Numrush

‘Nest werkt aan buitencamera en thermostaat in andere kleuren’

Verwacht weinig revolutionairs van Nest dit jaar. Volgens Tech Insider wordt hét product van 2016 een beveiligingscamera voor buiten.
Lees verder op Tech Insider
Delft Hyperloop

Zo test Delft Hyperloop zijn Hyperloop-capsule

Delft Hyperloop is het druk bezig met het bouwen van zijn Hyperloop-capsule. Deze zomer testen ze hem in de VS op een testtrack, maar hoe testen ze hem in Nederland?
Lees verder op Tweakers

T-Mobile lanceert landelijk Internet of Things-netwerk

Ne KPN is T-Mobile de tweede telecomprovider die een netwerk speciaal voor Internet of Things lanceert. Het bedrijf kiest wel voor een andere techniek dan LoRa.
Lees verder op Numrush

De zelfrijdende auto gaat levens redden, maar ook levens kosten

De grote vraag is: wie bepaalt wat een zelfrijdende auto doet als hij moet kiezen tussen twee kwaden? Programmeren we dat of laten we de computer beslissen?
Lees verder op Wired

EK voetbal online te volgen bij de NOS

Morgen start het EK voetbal. De NOS doet uitgebreid verslag, ook online met onder meer livestreams van alle wedstrijden en video's op YouTube.
Lees verder op Numrush
HTC Vive Business Edition

HTC komt met zakelijke versie van de HTC Vive

De HTC Vive Business Edition bestaat uit dezelfde headset maar dan met meer accessoires. Hij komt in eerste instantie niet in Nederland op de markt.
Lees verder op Engadget

Spotify-oprichter wil bedrijf niet verkopen

Daniel Ek, de CEO en één van de oprichters van Spotify, wil het bedrijf niet verkopen. Hij is van plan Spotify door te laten groeien tot een groot Europees techbedrijf.
Lees verder op Reuters

Google-oprichter Larry Page blijkt eigenaar van vliegende auto-startup

Het moest geheim blijven, maar dat is mislukt. Larry Page van Google blijkt miljoenen te hebben gestopt in een bedrijf dat werkt aan een vliegende auto.
Lees verder op Numrush
App Store

Apple komt ontwikkelaars tegemoet met vernieuwing App Store

Apple gaat apps sneller goedkeuren, ontwikkelaars kunnen gaan adverteren in de App Store en ze gaan meer verdienen aan abonnementen in apps.
Lees verder op Numrush

Google gaat app-ontwikkelaars ook meer betalen

Nadat Apple bekend maakte dat ontwikkelaars voortaan meer gaan verdienen aan abonnementen die gebruikers afsluiten in apps, volgt Google ook. En gaat zelfs verder.
Lees verder op Recode