Dit was het belangrijkste technieuws van maandag 25 april 2016

Elke avond zetten we de belangrijkste technieuwtjes en de interessantste artikelen over innovatie voor je op een rij. Tot vorige week deden we dat ’s avonds om 19:00 uur onder de noemer 7 om 7. Vanaf vandaag doen we het iets later op de avond, zodat we het laatste nieuws van de dag nog even kunnen meepikken voor je!

Chromebook

Vanaf volgende maand kun je waarschijnlijk Android-apps installeren op je Chromebook

Het lijkt dan toch echt gaan gebeuren: Google gaat het mogelijk maken om Android-apps uit de Play Store te installeren op Chromebooks.
Lees verder op Numrush

‘Inloggegevens honderden Spotify-accounts online gezet’

Honderden inloggegevens van betalende klanten van Spotify zijn op straat komen te liggen. In een document staan onder meer gebruikersnaam, wachtwoord en accounttype.
Lees verder op TechCrunch
Nog geen nieuwe Apple Watch maandag

Gerucht: Apple Watch 2 krijgt direct verbinding met 4G

De Apple Watch maakt nu verbinding via wifi of via Bluetooth met je iPhone. De volgende Apple Watch zou zelfstandig online kunnen gaan via 4G en dat is ook hard nodig.
Lees verder op Numrush

Google begint een startup incubator voor zijn personeel

Omdat Google bang is dat talent wegloopt, begint het bedrijf een eigen startup incubator. Het project zou Area 120 gaan heten en diverse details zijn uitgelekt.
Lees verder op Business Insider
Brave-browser-block-ads-p-publishers-678x381

Sites mogen adblockers niet detecteren in de EU

Bezoekers moeten sites eerst toestemming geven voordat zij mogen detecteren of de bezoekers een adblocker hebben geïnstalleerd. Dat stelt de Europese Commissie.
Lees verder op Numrush

Hackers hadden toegang tot bedrijfsnetwerk van Facebook

De hackers onderschepten op die manier honderden gebruikersnamen en wachtwoorden van medewerkers. Ze waren in ieder geval in juli en september het systeem binnengedrongen.
Lees verder op NU.nl

Deze tien banen lopen het risico te verdwijnen door robotisering

Geen simpel handwerk, maar banen van bijvoorbeeld architecten, journalisten en docenten, zouden over kunnen worden genomen door computers in de toekomst.
Lees verder op Forbes