Dit was het belangrijkste technieuws van maandag 6 juni 2016

Microsoft Band

Elke doordeweekse avond zetten we het belangrijkste technieuws, onze favoriete must reads en interessante of opvallende nieuwsberichten van de dag voor je op een rijtje.

AlphaGo gaat strijder tegen beste Go-speler van de wereld

Dat DeepMinds AlphaGo won van een Go-meester was een doorbraak voor kunstmatige intelligentie, maar kan AlphaGo de ultieme strijd ook aan?
Lees verder op Numrush
Google Daydream

De platformoorlog voor virtual en augmented reality is begonnen

Google heeft Daydream voor mobiele virtual reality en Microsoft komt met Windows Holographic voor augmented reality. Het begin van een nieuwe platformoorlog?
Lees verder op Recode
Albert Heijn dino-actie

VR-filmpjes uit dino-actie Albert Heijn te bekijken zonder spaarplaatjes.

De dinoplaatjes van Albert Heijn moet je scannen om toegang te krijgen tot de VR en AR-functies, maar de plaatjes komen langs in de reclame.
Lees verder op Bright
Mitsubishi Outlander PHEV

Beveiligingsonderzoeker hackt Mitsubishi Outlander via wifi

Het blijkt mogelijk te zijn om toegang te krijgen tot de Mitsubishi Outlander PHEV via wifi en vervolgens het alarm uit te zetten. Mitsubishi werkt aan een oplossing.
Lees verder op Numrush

Wie is de nieuwe CEO van Nest?

Dit weekend werd bekend dat Tony Fadell (het) Nest verlaat en stopt als CEO. Marwan Fawaz neemt zijn taken over, maar wie is hij precies?
Lees verder op The Verge
Microsoft Band

Android-gebruikers kunnen Cortana gaan gebruiken via Microsoft Band

Microsoft wil met zien diensten op alle platformen aanwezig zijn, ook met spraakassistent Cortana. Voor Android-gebruikers zet het daarovoor de Microsoft Band in.
Lees verder op Engadget
Internet of Things

Internet of Things moet vanuit product-design worden benadert en niet vanuit technologie

Dat is tenminste wat Frank Meeuwsen betoogt in dit opiniestuk. En als we toch bezig zijn wil hij de term Internet of Things meteen afschaffen.
Lees verder op Numrush