Was je bij je aanmelding jonger dan 13? Dan verbant Twitter je nu alsnog van zijn platform

Was je bij het aanmaken van je Twitter-account jonger dan 13 jaar? Dan wordt je door het sociale medium met terugwerkende kracht van het platform verbannen. Daarmee wil het bedrijf voldoen aan de GDPR, de nieuwe Europese privacyregels die op 25 mei van kracht werden. Dat meldt Motherboard.

Zelfs als je inmiddels ouder dan 13 jaar bent wordt je van het platform verbannen als je bij je inschrijving nog geen 13 was. Pas je je geboortedatum aan en blijkt dat je bij je inschrijving nog geen 13 was, dan wordt je ook geblokkeerd.

Het was overigens altijd al een eis van Twitter dan je minimaal 13 jaar bent als je de dienst wil gebruiken. De reden dat de mensen die bij hun aanmelding nog geen 13 waren nu verbannen worden, is omdat het platform niet kan beoordelen welke berichten voor of na die leeftijd geplaatst zijn.

Ben je nu dus ouder dan 13 jaar en verbannen van het platform, dan moet je een nieuw account aanmaken. Twitter zegt te werken aan een oplossing.

Privacyregels

De nieuwe privacyregels stellen zelfs dat je minimaal 16 moet zijn om internetdiensten te gebruiken. Maar ieder individueel land van de Europese Unie mag die leeftijdsgrens naar 13 jaar verlagen.

Met de leeftijdsgrens moeten jonge internetgebruikers beschermd worden tegen bedrijven die grote hoeveelheden persoonlijke data verzamelen. Die data kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een reclameprofiel op te stellen.