Wat is Google van plan met hologrammen en Google Glass?

Iedereen kent inmiddels Google Glass. De slimme bril van Google bestaat al enige tijd, maar is nog steeds een niche product. Toch lijkt het erop dat de zoekgigant de gadget sterk aan het verbeteren is.

Misschien wordt de Glass ooit nog wel een mainstream product. Het bedrijf heeft namelijk patent gekregen op het gebruik van hologrammen voor gadgets als de Google Glass. De technologie zorgt ervoor dat Google augmented reality kan creëren, waardoor er een combinatie ontstaat tussen de virtuele wereld en de echte wereld. Google zelf laat niet veel los waar het patent voor gebruikt gaat worden, maar het zou ook iets met Magic Leap te maken kunnen hebben.

Google-Glass-Hologram-patent_1

Magic Leap werd in 2011 opgericht en heeft als doel om gebruikers een realistische 3D-ervaring te geven in een virtuele omgeving. Google investeerde flink in de geheimzinnige startup, dus het is zeker niet ondenkbaar dat de zoekgigant op het gebied van augmented reality grootste plannen heeft. Daarnaast zou het ook goed kunnen dat Google Glass en Magic Leap uiteindelijk samen komen, waarbij de laatstgenoemde Google Glass van content voorziet.