Wat mogen we vanavond verwachten van het Windows 10 evenement?

Nog ruim een uur en dan is het eindelijk zover, de lancering van Microsoft’s nieuwe besturingssysteem Windows 10. Wat kunnen we vanavond verwachten?

Windows 10 is niet alleen de opvolger van het geflopte Windows 8, maar zal naar verwachting ook Windows RT en Windows Phone moeten doen vergeten. Microsoft zet met Windows 10 in op één overheersend platform en laat desktop, tablet en mobiel met elkaar samenvloeien. Hiermee gaat het Apple achteraan, dat OSX en iOS steeds verder laat samensmelten.

In oktober 2014 hoorden we al geruchten dat er niet één gebruikersinterface komt, maar dat alle apps wel zullen werken op de verschillende devices en dat er één app store komt.

leaked-windows-10-build-9901-screenshots-467421-3

Daarnaast heeft de CEO van Microsoft, Satya Nadella, al terloops laten weten dat de gebruiksvriendelijkheid één van de speerpunten van Windows 10 is. Na het debacle met Windows 8 heeft Microsoft op dit gebied weer het één en ander te bewijzen.

Zo zal de startknop weer terugkeren in Windows 10 (zij het in een modern jasje) en zijn de cloud oplossingen van Microsoft flink verbeterd. Of alles daadwerkelijk lekker werkt moet blijken uit de eerste testen van gebruikers.

Mogelijk komt Microsoft ook met een nieuwe browser. Spartan, zoals de codenaam van de browser luidt, zou de opvolger moeten worden van Internet Explorer. Echter heeft Microsoft nog weinig laten horen over de nieuwe browser.

Of Windows 10 de verwachtingen kan waarmaken moet nog blijken, maar na vanavond weten we ongetwijfeld meer.

Wil je het evenement live volgen, dan kun je dat doen via de website vanaf 18.00 uur vanavond.