Wearables op de werkvloer zijn een bedreiging voor ondernemingen

We zien ze steeds vaker op de werkvloer; smartphones, smartwatches, fitness trackers en andere wearables. Zonder er erg in te hebben zijn we een gevaar voor onze werkgever.

De wearables, die allemaal verbonden zijn met het internet, zijn een gemakkelijke prooi voor criminelen om te hacken. Via de wearables verschaffen wij deze criminelen toegang tot het bedrijfsnetwerk met alle gevolgen van dien.

Bastille Networks heeft een manier gevonden om dit ‘lek’ te dichten en te monitoren. Met de software van het bedrijf is het mogelijk om via radio frequenties de activiteit van de wearables bij te houden en zo ongewone activiteiten te signaleren.

Schermafbeelding 2015-02-02 om 16.19.44

De software en sensor technologie is in staat om alle signalen, die door wearables worden verzonden, op te pikken. Door dit nauwkeurig te monitoren kunnen ‘vreemde’ activiteiten worden ontdekt.

Op het moment dat er een ‘vreemde’ activiteit wordt waargenomen, stuurt Bastille Networks direct een alert naar de IT-afdeling van het desbetreffende bedrijf. De locatie van de wearable kan vervolgens op drie meter nauwkeurig worden bepaald.

Bastille Networks hoopt hiermee de veiligheid van bedrijven te garanderen. Volgens het bedrijf is het Internet of Things een grote bedreiging voor ondernemingen. Op de website van het bedrijf is te lezen:

Bastille scant veilig en betrouwbaar de ‘luchtverbindingen’ om het IT-personeel inzicht te geven in de activiteiten van de wearables. Als resultaat van het scannen kunnen bedrijven het risico op eventuele bedreigingen inperken.

Bastille Networks heeft de technologie inmiddels getest bij diverse ondernemingen, waaronder financiële instanties. Het bedrijf wil de technologie tijdens de RSA Conferentie in San Francisco in april lanceren. Zij hopen de technologie eind 2015 bij diverse ondernemingen in gebruik te nemen.

Afgelopen januari ontving Bastille een investering van 1 miljoen dollar. Na de investering van 1,5 miljoen dollar afgelopen september heeft het bedrijf momenteel 2,5 miljoen dollar te besteden. Het bedrijf wil hiermee de technologie blijven door ontwikkelen.

Onderstaande infographic van Bastille Networks laat zien hoe groot de gevaren op de werkvloer zijn.

Bastille+Infographic+-+Enterprise-2