Website berekent hoeveel tijd van je leven je hebt verkwist op Facebook

Ben je een social tijger? Op de hoogte van de laatste avonturen van je vrienden in de timeline van Facebook en je kent de ranking van Candy Crush intussen uit je hoofd? Dan kun je TIME’s Facebook Time Machine beter vermijden, of je moet niet bang zijn voor een pijnlijke confrontatie met jezelf.

De online tool van TIME geeft je namelijk direct inzicht in het aantal uren van je leven dat je hebt verloren aan het – nog immer groeiende – sociale netwerk. Facebook bestaat deze week 10 jaar en daarom besloot de Amerikaanse uitgave eens in kaart te gaan brengen hoeveel het netwerk onze levens nu precies heeft verandert.

Hoewel Facebook geen inzage geeft in de exacte tijdstippen dat mensen inloggen of de tijdsduur van sessies op de site, kan er natuurlijk al een behoorlijk inzicht worden gecreëerd door de tijdstippen van je updates op een rijtje te zetten en te analyseren. En dat is precies wat de calculator van TIME doet.

facebook-time-machine-calculator

Een exact en absoluut getal komt er natuurlijk niet uit, maar een fascinerend beeld geeft het sowieso. Zo werd ik in 2006, vrij snel na de publieke opening, lid van het sociale netwerk en heeft het me iets meer dan 29 dagen van mijn leven gekost om zo’n 5000 activiteiten uit te voeren op het netwerk.

Wat zijn jouw scores? Deel ze in de comments!