WeChat maakt opvouwbare drone die je video naar je vrienden laat streamen

WeChat kennen we met name als een Chinese chat-app, maar vanaf nu zijn ze ook een dronefabrikant. Dat schrijft Recode. Tencent, de maker van de app, heeft namelijk een drone ontwikkeld die waarschijnlijk eind deze maand voor (omgekerend) 275 euro te koop is. De drone werkt – niet geheel verrassend – goed samen met WeChat: je kunt video direct via de app streamen.

De drone heeft een camera die video’s in 4K kan opnemen en streamt met een kwaliteit van 720p HD. Het apparaat heet de Ying en het is een kleine, opvouwbare quadcopter die minder dan een halve kilo weegt. De drone is zo ontworpen dat je hem gemakkelijk in je rugzak kunt stoppen en er buiten mee kunt vliegen.

Uniek

Door de video direct naar de app te streamen, en daarmee met vrienden te laten delen, doet Tencent iets geheel nieuws. Het is namelijk de eerste drone die door een groot sociaal medium gemaakt wordt met als doel de beelden direct met andere gebruikers te delen.

WeChat is het meest populaire berichtenplatform van China, met ruim 800 miljoen actieve gebruikers. In tegenstelling tot de meeste sociale media, is WeChat echter geen app met slechts één service. Je kunt er namelijk niet alleen chatten, maar ook spullen kopen en verkopen en er media op delen, zoals via Facebook.

De Ying wordt logischerwijs als eerste beschikbaar in China. Of we in Europa de drone ooit in handen krijgen, is niet bekend. De kans is echter klein, omdat WeChat hier eigenlijk nauwelijks een marktaandeel heeft.