‘WeChat-ontwikkelaar Tencent werkt ook aan zelfrijdende auto’s’

Tencent, een Chinees internetbedrijf dat vooral bekend is van WeChat, zou aan eigen technologie voor auto’s werken. Dat stellen anonieme bronnen tegenover Bloomberg. Hoe ver het bedrijf met de technologie is, is niet duidelijk.

Het Chinese bedrijf heeft een minderheidsbelang van ongeveer 5 procent in Tesla. Daarnaast investeerde Tencent veel geld in Uber-concurrent Didi Chuxing. Uiteindelijk kocht dat bedrijf de Chinese activiteiten van Uber, waardoor het nu de markt voor taxi-apps in China domineert.

Of Tencent samen met Tesla of Didi Chuxing wil werken om de technologie beschikbaar te maken, is niet bekend. Wel lijkt het er nu op dat China er nu een grote speler bij heeft op de markt naast zelfrijdende auto’s. Tot nu toe was vooral zoekgigant Baidu prominent aanwezig met deze technologie. Dat bedrijf wil vanaf 2019 in de stad Wahu zelfrijdende auto’s gaan verkopen aan consumenten.

Tencent

In China staat Tencent bekend om zijn chat-app WeChat. De app lijkt op WhatsApp, maar laat gebruikers ook in winkels betalen. Verder biedt het bedrijf apps aan en is het actief op de markt voor online games.