WeChat opent eerste winkel waar je shopt met met hun mobiele app

WeChat heeft een bijzondere pop-upwinkel geopend. In de We Life kun je namelijk shoppen, maar personeel zul je er niet vinden. Om te shoppen heb je namelijk de app van het bedrijf nodig, meldt yicai.com.

De winkel staat in Shanghai, China. In de winkel kun je producten bekijken, maar verder is de ervaring geheel anders dan je gewend bent. Om de winkel in te kunnen moet je een QR-code scannen via de WeChat-app.

Vervolgens kies je de spullen die je wilt kopen. Om te vertrekken moet je opnieuw een QR-code scannen. Bij die laatste scan herkent het systeem automatisch welke producten je gekozen hebt en betaal je. Om de winkel te kunnen gebruiken heb je dus een account binnen de app nodig, die gelinkt is aan een bankrekening.

In de winkel vindt je typische producten die je in een winkel vindt, maar ook merchandise van het bedrijf. De winkel zit er tijdelijk, namelijk tot 4 februari. WeChat zegt echter dat de winkel in de toekomst terugkomt. Dan komen er meerdere winkels, en wordt er ook gebruikgemaakt van gezichtsherkenning.