Wereldkaart geeft direct overzicht in verschillende stekkers per continent

Als goed voornemen voor het komende jaar boven aan je lijstje “meer reizen” staan? Dan is het zeker voor jou belangrijk om te weten welke verloopstekker je mee moet brengen naar je volgende land van bestemming. Gelukkig is er nu een handige wereldkaart waar dat op te zien is!

Het is me persoonlijk al iets te vaak overkomen: denken dat je de juiste stekker in je koffer hebt gedropt, blijkt je iPad of Macbook lader toch mooi niet in het stopcontact ter plaatse te passen.

Als we kijken naar de wereldkaart hieronder, zien we duidelijk 5 type stekkers: het Amerikaanse model (geel), het “binnenlanden”-model (donkergroen), het zogenaamde “antipodean” model (licht blauw), het imperialistische model (donker blauw) en het bekende Europese model (licht groen).

Het zal je opvallen dat in sommige landen er nog al wat twijfel is over de soort stekker. Het antwoord is vaak terug te vinden in de geschiedenis. Zo zien we in Afrika een deel van de imperialistische stekkers voor komen, een gevolg van de Britse kolonies van weleer.

Al met al: een handige gids in één oogopslag: