WeTransfer krijgt investering van 22 miljoen euro om de VS te veroveren

De Nederlandse startup WeTransfer heeft 22 miljoen euro ontvangen uit een investering van Highland Capital Partners Europe (HCPE). Het doel van de investering is om WeTransfer wereldwijd de markt te laten veroveren op het gebied van file-sharing.

WeTransfer, dat in 2009 werd opgericht, is een populaire dienst om grote bestanden uit te wisselen via de website of de diverse mobiele apps. Het doel van de dienst is om het zo eenvoudig mogelijk te maken om deze bestanden te delen, zodat iedereen WeTransfer kan gebruiken.

Via de dienst kun je bestanden van je computer uploaden, een bericht en een ontvanger toevoegen. Vervolgens ontvangt de ontvanger een notificatie dat er bestanden gedownload kunnen worden via de website.

wetransfer-2

Met de investering wil WeTransfer haar dienst wereldwijd op de kaart zetten, waarbij vooral de Verenigde Staten het uitgangspunt zijn. Door middel van partnerships hoopt WeTransfer ook in de VS voet aan de grond te zetten.

Het is de eerste keer dat WeTransfer een dergelijke investering ontvangt. Bas Beerens, oprichter en CEO van WeTransfer, zegt het volgende over de investering:

We waren niet pro-actief op zoek naar investeerders, maar de afgelopen twee jaar zijn we meerdere keren benaderd door diverse bedrijven van over de hele wereld. We hebben ons nu gerealiseerd dat er meer mogelijkheden zijn om als merk en dienst te groeien.

Overigens zal HCPE niet alleen in de buidel tasten om WeTransfer de wereld te laten bestormen. Naast kapitaal stelt HCPE ook advies en expertise ter beschikking aan de Nederlandse startup en zullen twee partners van HCPE, Tony Zappalà en Irena Goldenberg, toegevoegd worden aan de directie van WeTransfer.

Volgens WeTransfer is het bedrijf sinds 2013 winstgevend en hebben zij een klantenbestand van meer dan 25 miljoen actieve gebruikers per maand.