Mijlpaal voor WhatsApp: 1 miljard actieve gebruikers per dag

Een mijlpaal voor WhatsApp. Het sociale medium meldt vandaag dat dagelijks 1 miljard mensen gebruik maken van de dienst. In februari 2016 bereikte het bedrijf al een gebruikersaantal van 1 miljard. Zij maakten minstens één keer per maand gebruik van de app. Inmiddels is het aantal maandelijks actieve gebruikers gegroeid naar 1,3 miljard.

WhatsApp, onderdeel van Facebook, grijpt de mijlpaal aan om een aantal statistieken over de dienst te delen. Zo sturen gebruikers elke dag 55 miljard berichten. Het aantal foto’s ligt op dagelijks 4,5 miljard en elke dag verwerkt de dienst ook nog een miljard video’s.

Facebook

Moederbedrijf Facebook maakte gisteren ook zijn nieuwste kwartaalcijfers bekend. Het bedrijf haalde de afgelopen drie maanden een omzet van 9,2 miljard dollar. Dat is 47 procent meer dan het tweede kwartaal van 2016: toen kwam er 6,2 miljard dollar in het laatje.

Dagelijks gebruiken 1,3 miljard mensen de dienst. Een maand geleden maakte het bedrijf bekend dat het aantal maandelijks actieve gebruikers is gestegen naar 2 miljard. Een jaar geleden gebruikten 1,7 miljard mensen de dienst nog maandelijks.