WhatsApp is grootste chatapp ter wereld met 1 miljard gebruikers

Een bijzonder moment voor WhatsApp: de chatapp heeft de mijlpaal van 1 miljard gebruikers bereikt. Twee weken geleden werd al bekend dat de dienst het aantal bijna had bereikt, maar nu is het ook echt gelukt. Met dit aantal is WhatsApp de populairste chatapp, gevolgd door Facebook Messenger met 800 miljoen gebruikers.

Met deze cijfers domineert Facebook de markt van chatapps. Het bedrijf lijkt dan ook goede zaken te hebben gedaan met de aankoop van WhatsApp in 2014. Toen waren er 450.000 gebruikers, dat aantal is nu meer dan verdubbeld.

Dagelijks worden er via WhatsApp zo’n 42 miljard berichten verstuurd en delen we met zijn allen 1,6 miljard foto’s en 250 miljoen video’s met elkaar. Voor Facebook is het nu zaak om met deze gigantische aantallen geld te gaan verdienen.

WhatsApp maakte onlangs bekend dat de betaalde abonnementen (nog geen euro per jaar) stoppen en dat het geld wil verdienen aan bedrijven, door ze de mogelijkheid te geven om diensten aan te bieden via WhatsApp. Ook Facebook Messenger gaat aan de slag met chatbots en integraties met bedrijven. De verwachting is dat de chatapps het komend jaar hierdoor meer functionaliteit krijgen dan alleen het versturen van berichtjes naar bekenden en dat het gebruik hierdoor verder zal groeien.