WhatsApp laat je Netflix-trailers direct in de iOS-app bekijken

Netflix-Mobile-Previews

Laten we het eens over een écht first world problem hebben: als iemand je via WhatsApp een linkje stuurt naar een (volgens hen) toffe Netflix-serie, dan moet je eerst de app verlaten voor je er iets van kunt zien. Maar daar gaat verandering in komen! Op iOS kun je de trailer van zo’n serie of film op de streamingdienst namelijk direct in WhatsApp bekijken.

De nieuwe functie voor de iOS-app werd ontdekt door een lezer van WABetaInfo, en vervolgens door de site zelf bevestigd. Het idee is simpel: je deelt een linkje naar iets op Netflix in WhatsApp, en de ontvanger kan direct in de app een trailer bekijken van die content.

De ontvanger ziet hierbij een grote thumbnail van de content, met daarop een play-knop. Klik op die knop, en de trailer gaat afspelen. Helaas werkt dit alleen nog voor trailers en niet voor complete films en series. Maar het is in ieder geval handig!

Functie uitgebreid

Dit betekent voornamelijk dat een specifieke functie van WhatsApp is uitgebreid. Vorig jaar werd het namelijk mogelijk om video’s van specifieke bronnen af te spelen binnenin WhatsApp. Dat kan met video’s van Facebook, YouTube en Instagram.

Verschil is wel dat die video’s het ook al doen in de Android-app en in de versie in je browser en op je desktop. Dat is met de Netflix-trailers nog niet het geval, helaas. Aangezien WhatsApp en Netflix hier zelf ook niets over bekend hebben gemaakt, weten we ook niet of en wanneer de functie naar de andere apps komt.