WhatsApp ondersteunt in 2018 Windows Phone 8 en BlackBerry niet meer

De laatste dag van dit jaar is ook direct de laatste dag waarop WhatsApp op onder meer Windows Phone 8 en BlackBerry ondersteund wordt. Dat heeft de chat-app bekendgemaakt op zijn website.

Het gaat om smartphones die draaien op BlackBerry OS, BlackBerry 10 en Windows Phone 8 of ouder. Volgens het bedrijf zelf bieden de besturingssystemen “niet de middelen om in de toekomst de features van onze app uit te breiden”.

Dat betekent echter niet dat je de app niet meer kunt gebruiken. De dienst blijft werken, maar je kunt vanaf 31 december geen nieuw account meer maken op deze smartphones. Bestaande accounts kunnen bovendien niet meer opnieuw geverifieerd worden. Het kan verder voorkomen dat bepaalde functies niet meer werken.

Later dan verwacht

Voor BlackBerry komt het nieuws later dan verwacht. De ondersteuning voor BlackBerry OS en BlackBerry 10 zou namelijk al aan het einde van vorig jaar worden stopgezet. Begin dit jaar werd die echter voor onbepaalde tijd verlengt.

Vanaf 31 december 2018 wordt ook de ondersteuning voor Nokia S40 stopgezet. Op 1 februari 2020 stopt de ondersteuning voor Android 2.3.7 en ouder.