WhatsApp stopt met ondersteuning voor Blackberry en andere oude platformen

WhatsApp heeft bekend gemaakt te stoppen met het ondersteunen van de chatdienst voor verschillende (oude) besturingssystemen. Het meest opvallende besturingssysteem is die van BlackBerry die onlangs nog het relatief nieuwe BlackBerry 10 uitgaf.

WhatsApp heeft volgens The Next Web niet laten weten of het de software ook echt verwijderd uit de appstore of dat ze gewoon stoppen met het updaten van de app. Het gaat in ieder geval om de besturingssystemen van Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1 en Android 2.2, Windows Phone 7.1 en dus de software van alle BlackBerry-apparaten.

Via hun eigen blog laat WhatsApp weten te stoppen met het updaten en/of beschikbaar stellen van software omdat tegenwoordig Android, iOS en Window 10 Mobile zo’n beetje de gehele markt hebben overgenomen. De oudere besturingssystemen en die van Blackberry zijn daarom minder belangrijk voor de dochter van Facebook, laten ze in de blog weten.

WhatsApp heeft daarbij nog wel een goed advies voor voor gebruikers van verouderde software die straks ook nog graag WhatsApp willen gebruiken: “Koop een nieuwe smartphone.”