Deze wielen laten een auto iedere kant oprijden

Wat als de wielen van je auto niet alleen naar voren of achteren kunnen draaien, maar ook naar links of rechts? Dat is het idee achter de Liddiard Wheels. Dit hobbyproject van YouTuber William Liddiard laat een Toyota Echo met gemak opzij rollen – wat ons ideaal lijkt om bijvoorbeeld mee in te parkeren.

De wielen worden aangedreven door een torque-aansluiting van ruim 10.000 kilo, waardoor ze alle vier de kanten op kunnen draaien. Heel snel lijkt de auto in een demonstratievideo nog niet te gaan, maar als je parkeert is dat ook helemaal niet nodig. Zolang de auto maar een beetje rap gaat als je vooruit rijdt.

De wielen kunnen ook onafhankelijk van elkaar verschillende kanten opdraaien, waardoor de volledige auto een draai maakt. Zo is het mogelijk om je wagen de juiste kant op te sturen zonder rare keercapriolen uit te voeren.

Worden de Liddiard Wheels ooit een ‘echt’ product voor je auto? Dat kan nog even duren. Met een YouTube-filmpje wil de maker vooral aandacht voor z’n uitvinding krijgen. Dat heeft ie nu, maar het betekent dat er nog niemand zijn idee heeft gekocht.