Indoor navigatie systeem Wifarer kondigt eerste klant aan

Indoor navigatie systemen. Het klinkt een beetje tegennatuurlijk, maar het is absoluut een snelgroeiende markt. Waar het gebruik van Google Maps of andere kaarten-apps op smartphones steeds meer de gewoonste zaak van de wereld worden in de buitenlucht, zien we het binnen 4 (of meer muren) vaak nog niet gebeuren. En dat terwijl het in musea, winkelcentra of universiteitsgebouwen best wenselijk kan zijn. Enter Wifarer, dat binnenkort de samenwerking gaat voeren met het Royal BC Museum in Canada.

Kort door de bocht is Wifarer een combinatie van een CMS en een gratis smartphone app, die bezoekers in staat stelt om met hun smartphone door het museum te navigeren. Wat technischer bezien maakt Wifarer slim gebruik van de zogenaamde “robotics” technologie die haast elke Wifi Router tot zijn beschikking heeft om de smartphones te lokaliseren op de kaart – met een range van pak ‘em beet 1,5 meter.

Wifarer maakt gebruik van één portal app, zodat gebruikers van het systeem slechts 1 app hoeven te installeren om bij ondersteunende locaties de techniek te gebruiken. Het klinkt als een goed concept, voornamelijk omdat het toegankelijk is voor de locaties die de content moeten beheren. De vraag is echter: gaan mensen de smartphone ook binnenskamer gebruiken om te navigeren?