Will.i.am lanceert smartwatch Puls met virtuele assistent AneedA

Do believe the hype: Will.i.am heeft zoals verwacht zijn eigen smartwatch aangekondigd. De Puls kan ook zonder koppeling met een smartphone functioneren en is daarmee een directe concurrent voor de Samsung Gear S. Het was niet de enige wearable die uit de mouw van de muziekproducer kwam.

Op het podium benadrukte Will.i.am vooral dat het geen smartwatch is, want met een smartwatch kun je niet bellen. Dat kan met de Puls dus wel, dankzij speakers en een ingebouwde microfoon. Het gebogen scherm loopt naadloos over in een strakke band, waardoor de Puls op het eerste gezicht meer iets wegheeft van een armband dan een echt horloge.

podium_williamn

De verdere specificaties van de Puls liegen er ook niet om: stappenteller, accelerometer, GPS, 1 GB werkgeheugen en maar liefst 16 GB opslag. Dat lijkt wat fors, zeker gezien het feit dat de artiest – zoals verwacht – ook een bijbehorende muziekdienst aankondigde voor de Pulse. Misschien nog wel het opvallendste aan de wearable is de batterij, die door het bandje van het horloge loopt. Flexibele batterij iemand?

Centraal op het horloge staat ook een eigen virtuele assistent: AneedA. De stemgestuurde assistent helpt je herinneren aan afspraken, wekt je in de ochtend en geeft je informatie over je sportactiviteiten.

De op Android-draaiende smartwatch zal vooralsnog alleen in de VS en het Verenigd Koninkrijk uitkomen, waar AT&T en O2 de eerste partners zijn. De prijzen zijn nog onbekend, wel werd duidelijk dat het horloge rond de feestdagen al te koop zou moeten zijn.

Naast de Puls presenteerde Will.i.am ook een aantal andere wearables. Zo liet de muzikant een speciaal jasje zien met een oplader in de mouw. Zodra de mouw het horloge raakt, laadt hij deze op. Ook toonde Will.i.am een rugzak met ingebouwde speakers. Naast muziek afspelen en je spullen bij elkaar houden is de rugzak ook in staat om je gewicht te bepalen en fungeert hij als stappenteller.

Die ontwerpen lijken nog een beetje ‘all over the place’, maar de strak ontworpen Puls is dat alles behalve. De samenwerking tussen de muziekproducer en Intel heeft in ieder geval een smartwatch opgeleverd die niet misstaat tussen de huidige modellen.