Windows 10 tovert je smartphone om in een zakcomputer

Koop je een smartphone met Windows 10, dan heb je straks een kleine computer in je broekzak. Dankzij Continuum kun je je telefoon aan een monitor, toetsenbord en een muis koppelen en werk je vervolgens alsof je op een volwaardige computer werkt.

Windows 10 werkt op computers, tablets, de Xbox One en telefoons. De user interface past zich namelijk feilloos aan, zo liet Microsoft’s Joe Belfiore zien tijdens Build 2015. Koppel je een televisie of monitor aan je smartphone, dan kun je op dat grote scherm bijvoorbeeld eenvoudig en overzichtelijk aan een PowerPoint-presentatie werken. Want zeg nou zelf: daar is een display van zo’n 5” alles behalve ideaal voor.

Belfiore benadrukte wel dat Continuum pas echt tot zijn recht komt als apps geoptimaliseerd zijn voor verschillende schermformaten. Microsoft kan dus aan de slag met zijn eigen apps en doet er goed aan ook andere ontwikkelaars te overtuigen van het nut van Continuum, want dan heeft het alles in zich om de verkoop van Windows Phones een flinke boost te geven.