Windows 10-update richt zich met name op mobiele toepassingen

Microsoft heeft de oktober-update van Windows 10 onthuld. In deze update ligt de focus met name op mobiele toepassingen, meldt Engadget. Zo is er vooral veel gewerkt aan een betere integratie van smartphones in het besturingssysteem.

De grootste onthulling is misschien wel de Your Phone-app. Daarmee kun je bestanden uitwisselen tussen je Android-apparaten en je computer. Daarnaast is het mogelijk om berichten af te handelen. Het is dan ook een vergelijkbare dienst als Apple aanbiedt tussen iOS en macOS.

De app is voor iOS-gebruikers echter een stuk minder interessant, aangezien Apple limitaties heeft op integraties. Je kunt wel websites die je in de Edge-browser op iOS bekijkt naar je Windows-computer sturen. Maar verder zijn er geen extra integraties beschikbaar. Het versturen van bestanden en iMessages via je Windows-laptop is dus niet mogelijk.

Daarnaast wordt het in de toekomst mogelijk om je Android-scherm op je Windows-computer te tonen. Dan kun je bijvoorbeeld op een Snapchat-gesprek reageren, zonder je telefoon te pakken. Helaas is dit nog geen onderdeel van de oktober-update, en het is niet bekend wanneer de functie beschikbaar wordt.

Launcher

Als onderdeel van de diepere integratie met Android, heeft Microsoft ook zijn Launcher voor Android een update gegeven. De Microsoft Launcher krijgt onder meer ondersteuning voor Timeline, wat in april al beschikbaar werd voor Windows 10. Daarmee kun je al je activiteiten synchroniseren over je apparaten en doorgaan bij waar je bent gebleven.

Verder komt er in je feed informatie over het weer, je kalender en je Microsoft Rewards-punten. Die informatie verschijnt nu bovenaan. Je feed wordt opgesplitst in drie delen: Glance, News en Timeline. De News-tab kun je aanpassen om je favoriete onderwerpen te tonen.

Edge

Verder krijgt Edge een aantal updates, waaronder een offline woordenboek, grammatica-tools en leer-tools in de leesweergave. Ook kun je nu Line Focus gebruiken, een tool die een tot vijf regels oplicht. Daardoor moet het gemakkelijker worden om lange pagina’s te lezen.

Met Snip & Skitch kun je eenvoudiger screenshots maken en er op schrijven. Hiervoor druk je nu op de Windows-toets, Shift en S. Vervolgens trek je een vierkant op hetgeen waar je een foto van wilt maken.

De Windows 10 oktober-update is per direct te downloaden.