Winkelketen Nordstrom werkt samen met Apple aan betalingssysteem

De Amerikaanse winkelketen Nordstrom is onderdeel van een groep retailers die samen met Apple werken aan hun nieuwe betalingssysteem. Dat stellen althans meerdere bronnen binnen de organisatie van de keten.

Soms komt een gerucht ineens in een stroomversnelling. Zo werd er afgelopen maandag voor het eerste gesproken over een nieuw betalingssysteem waar Apple aan zou werken, waarin de iPhone 6 en NFC-communicatie een belangrijke rol zouden spelen.

Eerder vandaag maakt het financiële blog Bank Innovation melding van een samenwerking tussen Apple en groep retailers rond datzelfde platform.

Bronnen binnen Nordstrom melden onder andere dat de mobiele Point-of-Sales systemen enkele weken terug een upgrade hebben gekregen om ‘de nieuwste iPhones te ondersteunen’.  Een andere bron verwijst naar een nog niet bevestigd contract dat er tussen Apple en Nordstrom zou zijn.

Het is lastig om de geruchten op waarheid te schatten, met name omdat ze haaks staan op de geruchten van maandag.

Daarin werd namelijk gesproken over een samenwerking tussen Apple en diverse creditcardmaatschappijen, juist om de versplintering onder retailers voor te zijn.

Uiteraard is een gecombineerde aanpak ook niet helemaal onmogelijk.

We zullen het vooral nog even moeten afwachten. Een grote hint kunnen we 9 september alvast krijgen: gaat Apple wel of niet NFC ondersteunen in hun nieuwe iPhone?