Numrush

Winklevoss-broers: ‘cryptovaluta-guru stal 5.000 bitcoins van ons’

bitcoins, bitcoin, ico

De Winklevoss-broers – de tweeling Cameron en Tyler – gebruikten geld uit een overeenkomst gesloten met Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, om een bitcoin-fortuin op te zetten. Nu klagen ze Charlie Shrem, een 28-jarige investeerder, echter aan omdat hij 5.000 bitcoins van hen zou hebben gestolen. Dat meldt The New York Times.

Shrem wist het afgelopen jaar twee Maserati’s, twee boten en een huis ter waarde van 2 miljoen dollar te kopen in Florida. Dat terwijl hij in 2016 de gevangenis uitkwam, omdat hij mensen geld hielp om te zetten in bitcoins om drugs te kopen. Naar eigen zeggen ging hij vrijwel blut de gevangenis in.

De Winklevoss-broers stellen nu dat ze vermoeden dat Shrem de bitcoin die hij hen sinds 2012 verschuldigd was had uitgegeven aan die dure speeltjes. De twee hebben Shrem aangeklaagd. De bitcoin die hij gestolen had, zou nu ongeveer 32 miljoen dollar waard zijn.

“Of Shrem heeft ontzettend veel geluk gehad en is erg succesvol geweest sinds hij uit de gevangenis is gekomen, of – wat meer waarschijnlijk is- hij is aan zijn huis, auto’s en boten gekomen met de waarde van de 5.000 bitcoins die hij van de Winklevoss-broers in 2012 heeft gestolen”, aldus de rechtszaak.

Adviseur

De broers kregen in 2012 hulp van Shrem toen ze interesse kregen in bitcoin. Daarna werd hij hun eerste adviseur. De tweeling vroeg hem te helpen bij het investeren in de cryptovaluta, waarbij hij 750.000 dollar kreeg om de bitcoin te kopen.

Een paar maanden later realiseerde de tweeling zich dat Shrem hen niet alle bitcoins had gegeven die ze hadden moeten ontvangen, aldus de tweeling. De broers gaven hem in september 2012 250.000 dollar, maar een maand later gaf hij volgens de rechtszaak maar 189.000 dollar waard aan bitcoin.

Daar miste dus 5.000 bitcoins. De broers vroegen Shrem meermaals om een rapport van de gekochte bitcoins en haalde uiteindelijk een accountant aan boord die de missende bedragen documenteerde.

De liquide middelen van Shrem zijn voor een deel al bevroren door een rechter. Shrem zelf ontkent echter alles.