Wirecard komt met een polsband waarmee je kunt betalen in de winkel

Wirecard komt met een polsband waar je mee kunt betalen. Zo hoef je nooit meer een portemonnee mee te nemen en heb je de creditcard ook niet meer nodig. Handig!

Het bedrijf heeft een smartband gemaakt met een ingebouwde Near Field Communications (NFC) chip en Bluetooth. Zo kun je de smartband verbinden met een smartphone en kun je draadloos en ‘kaartloos’ betalen in winkels die NFC ondersteunen.

Markus Braun, CEO van het Duitse bedrijf, zegt het volgende:

The future of payment is wearable. Wearables are the new trend in the field of internet-based devices.

Je kunt de gegevens van de creditcard inladen om vervolgens met de smartband te betalen. In tegenstelling tot het lezen van de magneetstrip wordt de betaling nu verwerkt via Host Card Emulation (HCE). HCE is een nieuw, veilig betaalsysteem van Google, Mastercard en Visa.

In plaats van een vast creditcardnummer krijg je via HCE bij elke transactie een uniek nummer te zien. Zo krijgen de verkopers nooit het ‘echte’ vaste nummer van de creditcard in handen. Het is dezelfde technologie als gebruikt wordt voor Apple Pay, Softcard en sommige versies van EMV.

Tijdens de aankondiging gaat Wirecard niet in op andere opties van de smartband, maar gezien de foto mogen we verwachten dat er een weerwidget en bericht notificatie op de smartband zitten. Wirecard is van plan om de smartband te onthullen tijdens de Digital Life Design conferentie in M√ľnchen aankomende week.

Wirecard heeft al wel aangegeven dat je persoonlijke gegevens in de band kunt laden en dat je de smartband ook kunt gebruiken als ID. Zo kun je het gebruiken als een badge op een conferentie, als ticket of als sleutel van je hotelkamer.