Wisselkoers app Currency is ook geschikt voor je smartwatch

Een goede wisselkoers app is eigenlijk onmisbaar als je op vakantie gaat, uiteraard alleen als je naar een land reist dat buiten de Eurozone valt. We hebben er een aantal voor je uitgetest in deze serie rondom de beste vakantie apps van 2016, en daarbij kwam wisselkoers app Currency vooralsnog als winnaar uit de bus, met name omdat deze app als één van de weinigen ook op je smartwatch te gebruiken is.

banner-boven-2-liveforward

Currency is een simpele, maar tegelijk vrij krachtige app. Je voert de door jou gebruikte wisselkoersen in, waarna je met een ingebouwde calculator hier snel berekeningen mee kunt maken. Zo weet je in een paar tikken hoeveel Britse ponden je krijgt voor je eurobiljetten, of wat je voor een dollar bij terugkeer in Nederland vangt. De app bevat valuta van 150 landen.

Je kunt zelf een lijstje maken van de valuta die je ook daadwerkelijk gebruikt. Wel zo handig, want dan hoef je niet continu door de hele lijst heen te scrollen.

Heb je een Apple Watch, dan kun je een speciale smartwatch-app van Currency gebruiken om vanaf je pols valuta te berekenen. Het is soms een beetje een priegelwerk om het bedrag in te voeren, maar het werkt wel ideaal als je smartphone bijvoorbeeld diep in een tas zit.

Currency

Currency is gratis te downloaden, maar heeft onderin het scherm wel allerlei reclamebanners. Niet heel vervelend, maar je kunt ze wegkopen als je daar last van hebt. Voor €3,99 is Currency helemaal bannervrij.

Overigens is deze specifieke valuta-app alleen voor iOS beschikbaar. Voor Android zijn er ook meerdere alternatieven – maar wij raden hiervoor liever Google Now aan. De al ingebouwde virtuele Google-assistent kan met een enkel spraakcommando vertellen wat de huidige wisselkoers is, zonder dat er een app aan te pas komt. Handig!