Withings Activité Pop is betaalbare variant van stijlvolle activity tracker

De stijlvolle Withings Activité was geen smartwatch en geen fitness tracker. Maar stiekem toch wel, gemaakt naar Zwitserse traditie. Die stijl heeft een prijskaartje waar niet iedereen direct warm voor liep en dus lanceert Withings tijdens de CES dit jaar de meer budgetvriendelijke Activité Pop.

Het prijsverschil tussen de Activité en de Activité Pop is aanzienlijk. De luxe variant kost zo’n $450, terwijl de Pop met een prijskaartje van $150 zich direct tussen ‘sportievere’ trackers van Fitbit en Jawbone nestelt.

Activité Pop blauw

Dat is ook direct terug te zien aan de afwerking van de Pop, geen hoogwaardige afwerkingen met leder bandjes, maar een standaard metaal met coating en een siliconen bandje. Het horloge is waterdicht tot 30 meter en de batterij gaat een indrukwekkende 8 maanden mee.

Functioneel gezien hoef je overigens niets in te leveren op de luxe Activité. Ook de Pop is vooral een strak vormgegeven, met daaronder een hele berg sensoren verborgen. De Pop telt je stappen, meet je slaap en kan zelfs mee het zwembad in. Het maakt de Pop in dat opzicht echt een ‘alledaags’ horloge.

Withings is vandaag al gestart met de verkoop van de Activité Pop in de Verenigde Staten. Het is nog onbekend wanneer de horloges – beschikbaar in 3 kleuren – in Nederland verkrijgbaar zijn.

Activité Pop Withings 3 kleuren

ces-2015-banner-eventwall