Withlocals: Leer de lokale bevolking kennen met deze mooie reis app

Een beetje de omgeving verkennen is net wat leuker als je een lokale inwoner om hulp kunt vragen – en dat is nou net wat de Nederlandse smartphone-app Withlocals doet. Door aan te geven waar je naartoe op vakantie gaat, kun je advies krijgen van een andere app-gebruiker die daar toevallig woont.

banner-boven-2-liveforward

Voordat je in contact wordt gebracht met een lokale inwoner, zal de app vragen waar je precies naar op zoek bent. Je geeft aan dat je bij iemand wilt eten of dat je wellicht wat door de stad wil touren. De app zal je vervolgens mensen voorschotelen die allemaal in de buurt zitten, die je met een tap kunt aanspreken.

Eén van de toffe functies is dat de app ook wordt gebruikt door mensen die thuis koken voor gasten. Wil je dus graag de lokale keuken uitproberen, dan kun je terecht bij een Home Chef in plaats van een restaurant. Ook zijn er locals die workshops geven, die je kunt volgen. Zoek je een fotograaf die wat professionele vakantiefoto’s van je kan maken? Ook die vind je in de app. De boeking en betaling worden makkelijk en snel geregeld via de app.

De app is erg overzichtelijk. Je kunt uitgebreid zoeken naar de verschillende activiteiten die je kunt ondernemen. Deze zijn voorzien van een duidelijk overzicht van wat er allemaal mogelijk is en met één druk op de knop stuur je de local in kwestie een vraag als er iets niet duidelijk is. Daarnaast zie je reviews van mensen die eerder gebruik hebben gemaakt van iemands diensten.

Withlocals

Withlocals biedt helaas nog niet in ieder land de mogelijkheid om dingen te doen met een lokale inwoner. Op het moment kun je in Europa alleen terecht in Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Italië, Nederland, België, Portugal, Spanje, Tsjechië en Hongarije. In Azië werkt de app in Thailand, Indonesië, Vietnam, Sri Lanka, de Filipijnen, Maleisië, Singapore, Cambodja, Nepal en India. In al deze landen kun je bovendien alleen in wat grote steden lokale activiteiten vinden, dus de app leent zich vooral voor stedentrips.

Airbnb voor Tourguides

Al met al is Withlocals eigenlijk een soort van Airbnb voor tourguides en andere vakantie-activiteiten: je hoeft niet langer op zoek naar de lokale VVV-equivalent, maar kunt gewoon de app starten en iemand aantikken die iets interessants aanbiedt. Na een korte chat in de app spreek je met elkaar af en ben je op weg.

En mocht je het nou zelf leuk vinden om in je vrije tijd toeristen je woonplaats te laten zien of kun je goed koken? Dan kun je je aanmelden bij Withlocals. Tenminste: als je Amsterdam of Eindhoven woont, want die plaatsen zijn op dit moment als enige beschikbaar in Nederland. Het gebruik van de dienst kost je niks, Withlocals houdt enkel 20 procent in van de boekingen die via het platform worden gedaan.

Withlocals is beschikbaar voor Android en iOS.