Wordt de nieuwe S Health app op de Galaxy S5 een geduchte iOS Healthbook concurrent?

Dit weekend doken er ineens geruchten op dat Apple werkt aan een nieuwe app waarin je persoonlijke gezondheid straks te managen is: Healthbook. Tijd voor Samsung om terug te slaan. En dus lekten er twee dagen later ineens screenshots van een nieuwe S Health app, die zijn premiere zou beleven op de nieuwe Galaxy S5.

Hoogstwaarschijnlijk wordt het nieuwe flasghip model van Samsung, de Galaxy S5, over twee weken geïntroduceerd tijdens het Samsung Unpacked event in Barcelona. Het is aannemelijk dat er op dat moment ook een aantal native apps direct een update krijgen voor optimale prestaties op het nieuwe toestel. De bestaande S Health apps lijkt er daar dus een van te zijn.

Schermafbeelding 2014-02-04 om 23.16.44

Met S Health kunnen Samsung gebruikers onder meer hun calorieverbruik bijhouden, stappen tellen en hartslag meten. Volgens de deze week gelekte screenshots is de app ook te connecten met een diversiteit aan externe hardware zoals hartslagmeters, weegschalen en andere activitytrackers.

Designwise valt uit de nieuwe app ook op te maken dat Samsungs nieuwste Android toestel een behoorlijke UI update zal ondergaan: Het design oogt flat en clean. Volgens sommigen een duidelijk signaal dat de samenwerking tussen Samsung en Google daadwerkelijk is aangehaald.

s-health-updated-2 (1)