Wordt de nieuwe Tiger Woods met Arccos

Sinds de introductie van de activity trackers zijn we steeds beter in staat om onze sportprestaties bij te houden. Als er één sport is waar dit belangrijk bij is, is het wel golf.

De activity trackers mikken vooral op sporten als fitness en hardlopen, maar waarom horen we zo weinig over golf? Golf is ten slotte een sport die draait om het bij houden van prestaties.

Gelukkig is er nu Arccos, een intelligente app die het golfers een stuk makkelijker maakt. De app houdt niet alleen de slagen voor je bij, maar geeft je ook nog eens advies om je slag en clubgebruik te verbeteren.

Arccos-Golf-Gear-Patrol-Ambiance1

Hoe werkt Arccos?

Het starten van het systeem is zeer eenvoudig. Allereerst plaats je sensoren op de grips (het handvat van je club) en verbindt je de sensoren met de app via Bluetooth. Dit hoef je alleen de allereerste keer te doen, daarna verbinden de sensor en app automatisch.

Vervolgens download je een plattegrond van de baan en activeert de app de route. Wees overigens wel voorbereid op een flinke aanslag op de batterijduur door het GPS gebruik, dus het is aan te raden om met een volle batterij te beginnen.

Het grote voordeel is dat je de app opstart en vervolgens de hele ronde in je zak kunt laten zitten. De app meet automatisch alle gegevens per hole, zoals het aantal slagen, de afstand en locatie van de slagen, de performance per hole en hoe ver je van de green verwijdert bent. Tijdens een ronde kun je geen algemene statistieken inzien, maar zie je alleen statistieken per hole.

Heb je vervolgens alle 19 holes gehad (1 ronde) dan genereert de app automatisch een samenvatting van jouw ronde. Hier zie je in één oog opslag hoe goed je het gedaan hebt en in hoe veel procent van de gevallen de bal links of rechts van de green terecht kwam. Ook biedt de app je inzicht in je handicap, scores, lange afstand slagen, ‘chipping’ en het putten.

Wil je echt alles uit de app halen, dan kun je ook nog analyses samenstellen van je clubgebruik. Hiervoor dien je wel de sensoren op elke club te plaatsen.

De app werkt niet helemaal perfect, maar het is eenvoudig om slagen aan te passen. Sla je de bal per ongeluk in een hindernis, water of zand, dan moet je dat wel zelf aangeven in de app.

Er hangt overigens een aardig prijskaartje aan Arccos. Zo kosten de app en sensoren je 400 dollar, maar heb je ook toegang tot de webversie van Arccos om nog meer resultaten en analyses samen te stellen. Gezien de prijs lijkt het bedrijf zich voornamelijk te richten op de ‘serieuze’ golfers.