Wordt de terugknop in Android Q vervangen door gebaren?

Android Q

In Android 9 Pie zit een nieuw navigatiesysteem op basis van gebaren, dat een pilvormig icoon gebruikt om terug te gaan naar het thuisscherm, de openstaande apps te openen en multitasking aan te zetten. Nu zou Google echter een manier testen om de terugknop te vervangen in Android Q. Dat meldt 9to5Google.

In Android 10 zouden mogelijk twee nieuwe wijzigingen komen in het navigatiesysteem met gebaren. De meest significante wijziging draait om het adopteren van de pil en gebaren om door het besturingssysteem heen te navigeren. De terugknop verdwijnt dan.

Wijzigingen

Voor Pie had Android drie knoppen in de navigatiebalk. De thuis- en recente knop werden vervolgens gecombineerd, maar de terugknop bleef. Die knop verschijnt echter alleen als dat nodig is. Op het thuisscherm is deze knop bijvoorbeeld niet zichtbaar, maar in een app wel.

In een test van XDA met gelekte code komt echter naar voren dat je nu terug kunt gaan door naar links te swipen. Of de functie ook daadwerkelijk in Android Q terecht komt, is niet bevestigd. De functie kan nog geschrapt worden.

Foto: Shutterstock.com