Wristify: Armband die via je pols de temperatuur van je hele lichaam reguleert

Met de winter in aantocht hebben mensen vaak de neiging om de verwarming lekker hoog te zetten, terwijl het eigenlijk niet nodig is. Met een hoge energierekening en ruzie met mede-bewoners tot gevolg. Maar met de nieuwe Wristify armband die je temperatuur controleert, is dit allemaal niet meer nodig!

In een studentenproject van MIT is een armband ontwikkeld, waarmee je heel gemakkelijk je temperatuur kunt beïnvloeden. De armband kan door kleine warme of koude golven uit te stralen, de temperatuur van de huid laten zakken.

Het team van studenten, genaamd Wristify, heeft ontdekt dat door de huid heel gevoelig is voor temperatuurverschillenden. Door op één plek de huid 0,1°C per seconde te verwarmen, het hele lichaam enkele graden warmer aan kan voelen.

Wrisitify wil hiermee niet alleen de energierekening omlaag brengen, maar ook het energieverbruik. Momenteel wordt 16,5 procent van alle energie aan huis verbruikt door of de verwarming of de airco. In plaats van centrale verwarming zou met deze armband iedereen persoonlijke verwarming kunnen krijgen. Veel milieubewuster! Zoals één van de teamleden zegt: “Why heat or cool an entire house or building when you could heat or cool a person directly instead?”

Wristify heeft met dit idee en een werkend prototype $10.000 gewonnen in de jaarlijkse engineering wedstrijd van MIT. Met het prijzengeld hoopt het team de armband verder te kunnen ontwikkelen en op de markt te brengen.