WWDC18: Wat is er allemaal nieuw in MacOS Mojave?

Macbook en iMac gebruikers kunnen hun lol op: In MacOS Mojave zitten binnenkort weer tal van nieuwe updates die je computer weer een stuk gebruiksvriendelijker maken. MacOS Mohave werd vanavond gedemonstreerd tijdens Apple’s WWDC event. Daar werden ook alle updates voor iPhone en iPad gebruikers (iOS 12) en Apple Watch (WatchOS 5) aangekondigd.

Een overzicht van wat er allemaal nieuw is in MacOS Mojave:

1. Dark Mode

Werk jij vaak nog laat in de avond op je Mac? Dan heb je straks de mogelijkheid om je beeldscherm te switchen naar ‘dark mode’. Dark mode houdt in dat al je belangrijke apps zoals Mail of Calender automatisch in het donker worden weergegeven. Dat is prettiger werken voor je ogen, maar zorgt ook dat je laptop minder licht uitstraalt als je bijvoorbeeld in een donkere ruimte zit te werken.

2. Stacks

Is jouw desktop vaak een zootje, dan biedt de nieuwe functionaliteit ‘Stacks’ uitkomst. Met deze nieuwe feature op je desktop worden soortgelijke bestanden (bijvoorbeeld documenten of foto’s) in één stapel (‘stack’) opgeslagen in plaats van allemaal naast elkaar. Dat zorgt voor een opgeruimd bureaublad.

3. Screenshots

De screenshot mogelijkheid van je Mac wordt flink uitgebreid. Naast stukjes van je beeldscherm kun je straks ook direct video en hele webpagina’s screenshotten, waarbij je het geschoten beeld direct kunt nabewerken en importeren in bijvoorbeeld een Keynote bestand. Handig als je veel presentaties maakt en daar bijvoorbeeld een videofragment in wil gebruiken!

4. Nieuwe nieuws en beursapp

Net als in iOS12 zijn de Apple News app en Beurs app compleet vernieuwd. In de beursapp is nu ook financieel nieuws te lezen bijvoorbeeld. Beide apps zijn in MacOS Mojave ook voor desktop devices beschikbaar.

5. Home komt naar MacOS

Eindelijk kun je je smart home ook vanaf je MacBook besturen: Home komt naar MacOS Mojave. Alle apps die je gebruikt om je verlichting aan te zetten of thermostaat te bedienen kun je nu ook vanaf je Apple laptop of desktop aansturen.