Xbox Fitness krijgt grote update met Xbox One

Fitness is al sinds de komst van de eerste Kinect onderdeel van de ervaring. Met de komst van de nieuwe Xbox One en Kinect wordt dit onderdeel volledig vernieuwd.

Zat je bij de oude Xbox nog opgescheept met virtuele coaches en rare wereld, nu is dat volledig omgegooid. Door een samenwerking met de grootste en meest bekende fitnesstrainers van de Verenigde Staten, kun je straks thuis door hen getraind worden. Trainers als Shaun T van Insanity, Tony Horton bekend van P90X en trainers als Tracy Anderson en Jillian Michaels hebben hun medewerking verleend aan Microsoft.

Hun DVD’s worden gebruikt voor het nieuwe fitness programma van Kinect. De beschikbare work-outs zijn hierdoor niet gemaakt om de technologie te dienen, maar de technologie dient de work-out.

vg-00028.MTS.Still001

De Kinect voegt hier echter nog iets aan toe: interactiviteit. Op het scherm kun je direct zien of je oefeningen goed uitvoert. In de Kinect zitten namelijk spier-detectie technologie verwerkt. Hiermee kan de positie van iedere spier individueel geanalyseerd worden en kan de Kinect direct aangeven als een oefening niet goed wordt uitgevoerd en een correctie voorstellen. Ook kun je je energielevels in de gaten houden en met een lichtsensor wordt je hartslag gemeten.

De titels kunnen gekocht worden voor dezelfde prijs als de DVD’s, of zijn tot december 2014 gratis bij een Xbox Live Gold account. In onderstaande video krijg je vast een idee hoe een dergelijke work-out zal gaan.