Xbox One krijgt deze week ondersteuning voor toetsenbord en muis

Xbox One X

Microsoft rolt op 14 november een update uit waarmee alle gamers op Xbox One gebruik kunnen gaan maken van een muis en toetsenbord tijdens het gamen. Dat meldt Engadget. De eerste titels met ondersteuning hiervoor zijn echter vooralsnog alleen beschikbaar als insider.

Ontwikkelaars kunnen met de update ook ondersteuning toe gaan voegen om te gamen met een toetsenbord en muis. Zo heeft Epic Games al aangekondigd dat Fortnite een van de eerste spellen is op het console met ondersteuning voor de input. Daarmee kun je echter alleen wel tegen andere mensen spelen met vergelijkbare equipment.

Later in november gaat nog een handjevol andere games de ondersteuning toevoegen. Het gaat onder meer om Vermintide 2, War Thunder en Bomber Crew. Op de lange termijn krijgen diverse andere spellen de ondersteuning ook, zoals DayZ.

Designed for Xbox

De bedoeling is dat je met de meeste USB-muizen en -toetsenborden aan de slag kunt. Microsoft lanceert echter ook een programma genaamd Designed for Xbox, waar toetsenborden onder vallen die ontworpen zijn met het console in gedachten. Zo hebben ze een speciale Xbox-toets en ondersteunen ze de Dynamic Lighting-functie.

Op dit moment is Razer de exclusieve partner die een Designed for Xbox-muis en -toetsenbord gaat verkopen. De hardware wordt in januari tijdens CES onthuld.