Xiaomi gaat de markt in de VS betreden, maar niet met smartphones

Xiaomi gaat producten verkopen in de Verenigde Staten, zo heeft Hugo Barra, Global VP van Xiaomi, bekend gemaakt. Het Chinese bedrijf zal overigens geen smartphones op de markt brengen in de VS.

Tijdens een persconferentie in San Francisco heeft Barra de plannen van Xiaomi uit de doeken gedaan. Hij maakte onder andere bekend dat Xiaomi de Amerikaanse markt gaat betreden met diverse producten, maar niet met smartphones.

Vanwege diverse problemen met hardware certificaten, het testen van de software en de infrastructuur is het volgens Barra onmogelijk om nu al te starten met de verkoop van smartphones en tablets in de VS.

barra

De verwachting is dat Xiaomi later dit jaar de online winkel Mi.com zal lanceren in de VS en de kans bestaat dat er nog meer winkels zullen volgen. Vooralsnog richt Xiaomi zich op de verkoop van een breed scala aan accessoires en smart home producten met onder andere Xiaomi’s Mi Band wearable, de Power Bank batterij oplossing en enkele headphones.

Barra hoopt met de introductie van de ‘simpelere’ producten geen problemen te krijgen met de regelgeving in de VS en ziet de introductie van deze devices als een opstapje om naamsbekendheid te generen buiten Azië.

Daarnaast heeft Barra aangegeven dat nog niet bekend is wanneer het bedrijf met smartphones op de Amerikaanse markt komt. Volgens Barra is dat momenteel niet aan de orde.