Chinese fabrikant verrast met extreem dunne en modulaire tv op CES

Chinese elektronicafabrikanten hebben op zich hun handen vol aan hun thuisland, want daar wonen genoeg potentiële klanten. Toch zien we dat ze zich steeds meer richten op de Amerikaanse en Europese markt. Zo ook Xiaomi, een naam die steeds vaker opduikt. Op CES in Las Vegas gaf het bedrijf gisteren een grote keynote die niet onderdeed aan die van bedrijven als Samsung, LG en Sony. Hoogtepunt: de Xiaomi Mi TV 4.

Qua beeldkwaliteit kan hij waarschijnlijk niet tippen aan de nieuwe tv’s die LG, Samsung en Sony hebben getoond, maar toch is het een heel interessant model. De Xiaomi Mi TV 4 is namelijk extreem dun, slechts 4,5 millimeter op het dunste punt. En hij is modulair: het geluid en de computer die de tv aanstuurt zitten in een apparaat los van het scherm, met als doel dat je deze over een paar jaar kunt upgraden zonder een nieuw scherm te kopen.

Een slimme zet, want in de praktijk is een computer vaak eerder verouderd dan een display. Of wil je na enkele jaren je geluid upgraden. LG heeft overigens de mogelijkheid om dit ook echt te doen. De 2,5 millimeter-dunne LG W7 heeft ook een losse soundbar waar de computer van de tv inzit. De fabrikant heeft echter niet gezegd dat er upgrademogelijkheden komen, terwijl Xiaomi dat expliciet wel heeft aangekondigd.

Soundbar

De soundbar van de Xiaomi Mi TV 4 heeft tien speakers en daarnaast werkt hij samen met twee losse speakers en een losse subwoofer voor Dolby Atmos surround-geluid. De computer zelf draait op een speciale versie van Android, die op basis van je gedrag kijktips geeft.

Interesse in de Xiaomi Mi TV 4? Dan moet ik je teleurstellen. In tegenstelling tot sommige andere producten van de Chinese fabrikant – en ondanks de aankondiging op CES – komt de televisie alleen in China op de markt. De prijs daar zou onder de 2000 euro komen te liggen.

Xiaomi Mi TV 4

Xiaomi Mi TV 4

Xiaomi Mi TV 4am