XS4ALL voegt malwarefilter toe aan netwerk

XS4ALL

XS4ALL gaat zijn klanten beter beschermen tegen malware door een malwarefilter toe te voegen aan zijn netwerk. Dat heeft de provider bekendgemaakt op zijn website. Het filter moet je wel zelf inschakelen.

Met het filter wil de provider je beter beschermen tegen kwaadaardige software als virussen, spyware en ransomware. Daarnaast moet het filter linkjes in phishingmails blokkeren. Het filter blokkeert een lijst met schadelijke IP-adressen en netwerknamen. De provider beheert de lijst en vult deze aan als er nieuwe namen of adressen worden ontdekt.

Zelf inschakelen

De reden dat je het filter zelf moet inschakelen, is omdat XS4ALL vindt dat je zelf de keuze moet maken om een deel van het internetverkeer te blokkeren. De websites die gefilterd worden, kun je namelijk niet langer bezoeken.

Zodra je het filter aan hebt gezet, zijn alle apparaten die aangesloten zijn op het FRITZ!Box-modem van de provider automatisch “beter beveiligd”. Denk daarbij dus aan je computer, maar ook aan je slimme lampen en aangesloten camera’s.

De afbeelding boven dit artikel is onder de Creative Commons-licentie door Pachango.