Y Combinator begint onderzoekscentrum om de wereld vooruit te helpen

Y Combinator heeft startups als Dropbox, Reddit en Airbnb getransformeerd in succesvolle bedrijven. De zogenaamde incubator heeft aangekondigd een onderzoekscentrum te openen om technieken te onderzoeken die door iedereen te gebruiken te zijn. Het doel is om fundamentele technieken te ontwikkelen om de wereld vooruit te helpen.

Het onderzoekscentrum gaat YC Research heten en wordt geleid door Sam Altman. Het onderzoekscentrum is een non-profit organisatie. In het centrum zullen kleine teams zich richten op belangrijke technische vraagstukken. Volgens Altman is het centrum opgericht om de wereld vooruit te helpen: “At the risk of sounding cliché, this is for the benefit of the world.”

De eerste tien miljoen dollar wordt door Altman zelf gedoneerd aan het centrum. Het is nog niet bekend wie welk onderzoek gaat doen, maar dat wordt aankomende maand bekend gemaakt. Onderzoekers zullen full-time in dienst genomen worden door YC Research en krijgen ook een aandeel in Y Combinator. Altman laat weten dat dit een langetermijn-project is: “If some of these projects take 25 years, that’s perfectly fine with us.”