Yahoo Mail wil niet dat je vertrekt, dus kun je je mail niet meer laten doorsturen

Als je het nieuws rondom Yahoo Mail de afgelopen tijd een beetje hebt gevolgd en daar eventueel nog steeds een account hebt, is de kans groot dat je een nieuwe e-mailprovider wilt. Maar dat is niet zo gemakkelijk, want Yahoo heeft de doorstuurfunctionaliteit weggehaald. Dat meldt persbureau AP. Daardoor kun je e-mailtjes niet langer automatisch laten doorsturen naar een ander adres en moet je je oude inbox blijven checken.

Volgens Yahoo zelf is het verdwijnen van de feature slecht tijdelijk, omdat deze “in ontwikkeling” is. Opvallend is dat als je de feature eerder al had ingesteld, hij wel blijft werken. Het probleem bestaat dus alleen voor mensen die vanaf nu hun e-mail automatisch willen doorsturen naar een ander adres. En dat zijn op dit moment waarschijnlijk de mensen die willen overstappen naar een andere provider…

Dat ze dat willen, is niet zo vreemd. Yahoo heeft namelijk een behoorlijk slechte maand achter de rug. In september werd bekend dat de gegevens van een half miljard gebruikers van het bedrijf gestolen waren bij een hack. Vorige week kwam daar nog eens bij dat het bedrijf de mails  van miljoenen accounts bleek te scannen voor Amerikaanse inlichtingendiensten.

Inmiddels heeft een woordvoerder van Yahoo gezegd dat ze de doorstuurfunctionaliteit zo snel mogelijk weer laten werken, “omdat we weten hoe handig het kan zijn voor onze gebruikers”.  Het feit dat het onderdeel “in ontwikkeling” is, is echter wat vreemd. Het is namelijk een standaard dienst die vrijwel iedere andere provider aanbiedt. Bovendien zou onderhoud niet per se gebruikers moeten tegenhouden om er gebruik van te maken.

Diverse gebruikers laten nu weten een andere manier te hebben gevonden om een nieuw account aan te maken en de oude inbox niet meer te hoeven controleren. Zij stellen namelijk een automatisch antwoord in, met daarin hun nieuwe e-mailadres. Niet erg efficiënt, maar het werkt wel.