Yahoo ontslaat 15 procent van al zijn personeel

Een pijnlijke zet binnen het internetbedrijf Yahoo: daar is recent 15 procent van het personeel ontslagen. Het gaat daarbij om maar liefst 1700 werknemers bij Yahoo, zo vertelde het bedrijf tijdens de presentatie van kwartaalcijfers. Het is slechts één van de manieren waarop Yahoo probeert om een faillissement uit de weg te gaan.

Yahoo zegt te zoeken naar “strategische alternatieven” om in leven te blijven. Zo probeert het bedrijf bijvoorbeeld zijn patenten en optionele onderdelen van het bedrijf te verkopen, iets dat 3 miljard dollar kan opleveren. De brede zoektocht naar een alternatief doet vermoeden dat Yahoo zelfs openstaat voor een overname van belangrijke bedrijfssegmenten, iets waar investeerders al langer interesse in hebben.

Yahoo bevindt zich in zwaar weer. De komst van CEO Marissa Mayer moest een paar jaar terug een nieuwe wind binnen het internetbedrijf betekenen, maar haar maatregelen waren uiteindelijk niet ingrijpend genoeg om Yahoo op het goede spoor te krijgen. In het laatste kwartaal van 2015 maakte Yahoo een nettoverlies van 4,4 miljard dollar.

Mayer blijft vooralsnog CEO bij Yahoo. Daar was sinds december onzekerheid over: toen werd al beweerd dat Yahoo mogelijk meerdere onderdelen zou verkopen, waarbij de toekomst van Mayer op losse schroeven zou staan. Het lijkt er op dat de CEO nog één kans krijgt om Yahoo weer op het juiste pad te krijgen.