YouTube en National Geographic gaan drie VR-series maken

YouTube

National Geographic en YouTube gaan samen drie virtual reality (VR) series maken. De series verschijnen op het videoplatform van Google, waarbij de eerste op 11 december al live moet gaan. Dat meldt Engadget.

Het eerste project heet The Okavango Experience. Daarbij ga je op een expeditie door de Okavango Delta in Afrika, waar behoorlijk wat wilde dieren wonen. Het gaat onder meer om olifanten, leeuwen en honderden soorten vogels. Iedere aflevering volgt een team van National Geographic Society, die vier maanden lang door de delta reizen.

Het team bestaat uit wetenschappers en ontdekkingsreizigers. Uiteindelijk reizen ze door drie landen, om te leren begrijpen hoe ze de rivieren in de regio het beste kunnen beschermen. De afleveringen duren vijf minuten. De eerste verschijnt op 11 december op de Google Daydream VR-app, het YouTube-kanaal van National Geographic en de website van het bedrijf.

De andere afleveringen verschijnen iedere week op dinsdag.

2019

In 2019 moeten er nog twee nieuwe VR-series van de bedrijven verschijnen. Waar die over gaan, is nog onbekend. Ook weten we niet wanneer die series precies verschijnen.

“National Geographic heeft altijd de grenzen van visueel verhalen vertellen verlegd”, aldus Jenna Priog, senior director of video and immersive experiences bij National Geographic. “We kijken uit naar een langdurige samenwerking met YouTube.”