YouTube heeft 150.000 ongepaste kindervideo’s en 270 accounts verwijderd

YouTube

YouTube heeft afgelopen week meer dan 150.000 kindervideo’s verwijderd. De video’s bevatten ongepast materiaal. Daarnaast zijn er 270 accounts helemaal verwijderd, aldus het platform tegenover Vice News.

Het platform doet dit nadat er berichtgeving was over aanstootgevende video’s met personages uit populaire kinderseries. Daarnaast waren er video’s te zien waarin kinderen in benarde situaties terechtkwamen. De video’s verschenen ook in YouTube Kids, een speciale app van het videoplatform voor kinderen. De app is in Nederland niet beschikbaar.

BBC vond bovendien onlangs ongepaste reacties onder diverse video’s die door kinderen zijn gemaakt. Kindermisbruikers moedigden de kinderen bijvoorbeeld aan om zich uit te kleden. Onder 625.000 video’s zijn de reacties inmiddels uitgezet.

Advertenties

Verder zijn er advertenties verwijderd bij 2 miljoen video’s op 50.000 kanalen die zich volgens het medium voordeden als “kindvriendelijk materiaal”. Adverteerders als Adidas, Mars en HP trokken zich tijdelijk terug van YouTube na berichtgeving over de problemen.