YouTuber Logan Paul onder vuur na tonen lijk in video

logan paul

YouTube-ster Logan Paul gaat 2018 in met zijn eerste schandaal. De jonge YouTuber, bekend om zijn komische vlogs, ontving felle kritiek nadat hij een video plaatste waarin een lijk te zien was. Inmiddels heeft Paul zijn excuses aangeboden.

In de vlog wilde de YouTuber aandacht vragen voor zelfmoord door rond te lopen in een zogenaamd ‘zelfmoordbos’ in Japan. Hierbij was het lijk van een man te zien die zich kort daarvoor had opgehangen.

Kritiek

De beelden leidden al snel tot felle kritiek en werden trending topic op Twitter. Vele volgers, YouTubers en Hollywood-sterren spraken zich uit over de schokkende video, waaronder Game of Thrones-ster Sophie Turner. Zij beschuldigt Logan Paul ervan dat hij in zijn video de spot drijft zelfmoord. Ook geeft zij aan dat de video er niet in slaagt aandacht te vragen voor zelfmoord.

Excuses

Na alle uitingen van kritiek trok de 22-jarige Logan Paul zelf ook naar Twitter om zijn excuses aan te bieden. Hij zegt nooit dergelijke kritiek ontvangen te hebben en geeft aan dat hij een fout heeft gemaakt. Paul vertelt dat hij de video maakte om een positieve invloed te hebben op het internet en aandacht wilde vragen voor zelfmoord en zelfmoord preventie.

De video werd geplaatst op 31 december 2017 en werd maar liefst 6 miljoen bekeken binnen de eerste 24 uur. Inmiddels heeft YouTube de video verwijderd.